JURNAL

COMUNICAT DE PRESĂ / „Festivalul Tinereții”, organizat în două seri Joi, 3 iunie, Concert Simfonic

Filarmonica Pitești organizează joi, 3 iunie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia a Centrului Multifuncțional, prima ediție a Festivalului Tinereții. Festivalul este organizat în două seri: joi, concert simfonic, și vineri, concert de jazz și pop. Alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, vor urca pe scenă tineri interpreți, elevi ai liceelor de artă din țară: Raluca Gheboianu (violoncel), Mădălina Sima (violă), Ioana Tomescu (clarinet), Florentina Stoica (vioară) și Valențiu-Constantin Grigorescu (pian). În program: J. S. Bach – Concertul în do minor pentru violoncel și orchestră (partea I), Stamitz – Concertul în Re major pentru violă și orchestră (partea I), Donato Lovreglio – Fantezia Traviata pentru clarinet și orchestră, Bruch – Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară și orchestră (părțile II și III) și Beethoven – Concertul nr. 3 în do minor pentru pian și orchestră (partea I).

Soliștii au fost aleși în urma selecției naționale organizate de Filarmonica Pitești.
Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, Filarmonicii George Enescu din București, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.
Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul fiind de 40, 30 sau 20 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.
La concert este permis accesul doar pentru 50% din public. Spectatorii vor purta pe tot parcursul concertului masca de protecție.

Manager,
Gabriel Niță
Redactat,
Secretar relații publice,
Mihaela Matei

Interesant? Distribuie!

0 comments on “COMUNICAT DE PRESĂ / „Festivalul Tinereții”, organizat în două seri Joi, 3 iunie, Concert Simfonic

Nu există comentarii