JURNAL

Ador să văd că ”nu se poate” de fapt se poate!

Ador să văd că ”nu se poate” de fapt se poate!

Alergie fac la expresia asta. ”Nu se poate” am tot auzit. Mult mai des decât mi-aș fi dorit. Și de fiecare dată mă ariceam. Și, de cele mai multe ori, dacă era pe felia mea de activitate, mă încăpățânam. Prostește, uneori. Doar că să arăt că se poate. Și reușeam din când în când. Nu mereu. Dar îndeajuns cât să rămân fiert pe expresia asta.

Ah, încă una: ”asta nu s-a mai făcut”. Așa, și? Dacă nu s-a mai făcut înseamnă că nu se poate face? Sau cum. Că și asta mă scoate din țâțânile pepenilor, cum ar zice patagonezul ajuns din greșeală în Poplaca.

Am zâmbit când am auzit că Filarmonica din Pitești a lansat un site în care poți să îți faci abonament ca să poți să le vezi concertele. Un zâmbet de ăla de Vitangeles (cartierul din București în care stau). Pe sistem de ”bine, măh, că știți și voi…”.

Dupa care, aproape instant, m-am încruntat. Io la mine. Căci am simțit – poate pentru prima dată în viața mea… – că am dat o ocheadă scurtă în ograda verișorilor lui ”nu se poate”. Și m-am enervat. Și m-am scuturat de gândul ăsta. Căci, chiar dacă nu m-am dus până la capăt, doar aruncătura de ochi în direcția aia nu mi-a priit.

Așa că, iată, zic ceea ce simt cu adevărat când văd astfel de isprăvi: bravos, stimabililor! Căci a vedea astfel de inițiative de la instituții de la care nu te-ai aștepta în mod normal mi se pare nu doar de salutat, ci de încurajat la modul corespunzător. Pentru că #sepoate.

Deocamdată platforma este gratuită. Doar să îți faci un cont. Atât ai nevoie. După care o să ai opțiunea să alegi un abonament. Dacă vrei, desigur.

Apropo, primul concert o să fie live cel de Anul Nou. Poți să vezi oricum ce concerte sunt deja pe platformă și ce o să mai fie pe site https://video.filarmonica-pitesti.ro/

Aia zic.

CRISTIAN CHINA BIRTA

Interesant? Distribuie!

0 comments on “Ador să văd că ”nu se poate” de fapt se poate!

Nu există comentarii