Trio
JAZZ&POP
Pitești

Florin Pană, Alexandru Iordache & Gabriel Barani

Istoric

Începutul anului 2021 – la propunerea Concert-maestrului Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Pitești, ia ființă grupul de Jazz&Pop al Filarmonicii. Alcătuit din muzicieni de marcă, angajați sau colaboratori ai instituției: basistul Alexandru Iordache, percuționistul Gabriel Barani și pianistul Florin Pană, grupul își dorește promovarea acestui atât de iubit gen muzical, prin atragerea unui alt gen de public și în același timp promovarea tinerilor talentați, care doresc să se afirme în lumea minunată muzicii.

ALEXANDRU IORDACHE / Chitară bass

Absolvent al Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești și al Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Muzică, specialitatea contrabas, Alexandru Iordache este profesor de contrabas la liceul pe care l-a absolvit și angajat al Filarmoncii Pitești.

FLORIN PANĂ / Pian

Student la master jazz muzică ușoară la clasa profesorului Mircea Tiberian, pianistul Florin Pană a susținut concerte importante, colaborând frecvent cu Filarmonica Pitești în numeroase proiecte muzicale.

GABRIEL BARANI / Percuție

Gabriel Barani este angajat al Filarmonicii Pitești și profesor de percuție al Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. A urmat cursurile Facultății de Muzică din Brașov și pe cele de masterat la Universitatea de Nord Colorado, SUA, continuând cariera artistică în muzica clasică fiind membru al Orchestrei Naționale Radio, Orchestra Simfonica Dunshan (China), Orchestra Filarmonicii din Liban, Filarmonica Brașov și colaborând cu mai multe orchestre din țară și din străinătate.

 

Energia, imaginația, modul în care comunică pe scenă și cum transmit ceea ce își doresc, sunt doar câteva din atributele ce îi definesc și vor face ca grupul să reziste și să încânte pe toată lumea mult timp de acum înainte. MĂDĂLIN SANDU