Vioara Întîi a Culturii Argeșene

Mihai Dima

TROMPETĂ

 

Născut in 1984, la Constanța, a început studiul trompetei la Liceul de Artă din orașul natal. Este absolvent al Universitații Naționale de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, la clasa de trompetă a maestrului Iancu Văduva. În perioada studiilor de masterat a studiat și la Universitatea de Arte Berlin la clasa prof. Konradin Groth.

Între anii 1997 – 2002 Mihai Dima a câștigat numeroase premii în țară: premiul 1 la toate Concursurile Naționale de Interpretare Muzicala si Olimpiadele naționale. A susținut de asemenea numeroase recitaluri atât ca solist cât și în ansambluri camerale.

In perioada 2003 – 2007 a colaborat cu Big Band-ul Radio, Filarmonica George Enescu – București și Orchestra Națională Radio din București alături de care în anul 2006 a susținut un turneu în Japonia. Mihai Dima a concertat în calitate de solist alături de filarmonicile din Pitești, Sofia (Bulgaria), Bacău, Constanța și a făcut parte din ansamblul Armonic Brass Quintet Constanța între anii 2006 – 2011.

În perioada 2006 – 2010 a activat ca trompetist al Filarmonicii Constanța iar din anul 2007 Mihai Dima este șef de partidă a partidei de trompetă din cadrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Pitești.

Foto Concerte /
Raluca Georgescu & Diana Iordache;
Foto muzicieni orchestră /
Bogdan Moișoianu