Vioara Întîi a Culturii Argeșene

Mădălin Sandu

Co-fondator Filarmonica Pitești / Concert-Maestru / Vioară

 

Absolvent al Facultăţii de Interpretare Instrumentală a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti 2003. Dirijorul Cameratei Argesis, orchestrator, profesor al Liceului de arte Dinu Lipatti Pitești, Mădalin Sandu a activat din anul 2000 ca solist instrumentist al orchestrei de cameră Philarmonia din Bucureşti, colaborând de asemenea şi cu alte filarmonici din ţară: Filarmonica „George Enescu” – Bucureşti, Filarmonica Giurgiu, Filarmonica Sibiu, Filarmonica „Paul Constantinescu” – Ploieşti, Filarmonica Constanţa, Filarmonica „Ion Dumitrescu” – Râmnicu-Vâlcea.

Este concertmaestru al Filarmonicii Piteşti, încă de la înfiinţare (2007) şi solist concertist cu numeroase recitaluri şi concerte susţinute pe scenele importante muzicale ale ţării. A concertat şi în Italia, Germania, Elveţia, Franţa, Austria, Spania, Ungaria, Coreea de Sud şi Republica Moldova.

A avut colaborări cu Philharmonic of the Nations şi cu World Peace Orchestra. Mădălin Sandu este nu doar un violonist talentat, ci şi aranjor, orchestrator şi dirijor, iniţiator al multor proiecte sonore spectaculoase 8n Romania – „This Is My Song”, „Tu eşti primăvara mea”, „Anotimpurile” ş.a. – şi organizator al Concursului de Interpretare Instrumentală „ArgesisArt” – concurs cu largă reverberaţie în mediul educaţional şi al cărui rezultat vă este prezentat în Concertele de gală Tinere talente.

Ultimul proiect important „Jazz Simfonic” care a avut loc în februarie 2019, pe scena Filarmonicii Piteşti. De menționat este faptul că Mădălin Sandu a cursurile de master în Management în Administraţie Publică la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Piteşti 2018.

Foto Concerte /
Raluca Georgescu & Diana Iordache;
Foto muzicieni orchestră /
Bogdan Moișoianu