Vioara Întîi a Culturii Argeșene

Bogdan Gugu

CLARINET

 

Nascut la Tirgu Jiu in 1981, a urnat cursurlie de clarinet la Liceul de muzica Dinu Lipatti din București la clasa profesoarei Adriana Winkler, iar in anul 2006 a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din București – sectia clarinet, avându – i ca profesori pe Ion Cudalbu si Valeriu Barbuceanu. Activitatea in orchestra o va începe în anul 2003 la Filarmonica Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea, iar din 2007 până in prezent este sef partidă clarinet al Filarmonicii Pitești.

Intre anii 2013-2015 a fost membru al Filarmonicii din Beirut. Susține încă din anul 1999 numeroase turnee cu diferite orchestre si ansambluri camerale in Spania, Germania, Norvegia, Franta, Japonia. In 2015 infiinteaza asociatia culturală KaleLarga, cu care câștigă doi ani consecutiv concursul de proiecte culturale organizat de Primaria București – Arcub, cu povestea muzicala pentru copii Petrica si Lupul, alaturi de Fonetic Quintet cu care sustine peste 50 de concerte educative in scolile din sectorul 3 si 5 din București.

Participa la Festivalul de Teatru Ideo Ideis timp de 4 ani, ca trainer muzical. In 2011 sustine intrarea in Patrimoniul Unesco al Ansamblului Sculptural de la Tirgu Jiu al lui Constantin Brâncuși, printr-un recital la Paris alaturi de colegii din Fonetic Quintet.
Este pasionat de muzica electronica si face parte din bandul Tomma Alistar cu care sustine concerte la Sziget Festival si Gala Premiilor Gopo. In 2019 reprezinta scena pitesteană a Filarmonicii Pitesti intr un turneu in Korea de Sud.

Foto Concerte /
Raluca Georgescu & Diana Iordache;
Foto muzicieni orchestră /
Bogdan Moișoianu