Vioara Întîi a Culturii Argeșene

Gabriel Alexandru Chiric

CORN FRANCEZ

 

A început studiul cornului la vârsta de 10 ani, la Liceul de Arta „Carmen Silva” din Ploiești, sub îndrumarea prof. Liviu Săvuță. A obținut numeroase premii la concursurile și olimpiadele naţionale de muzică. După finalizarea liceului a urmat studiile de licență si masterat la Universitatea Națională de Muzică din București la clasa prof. Univ. Nicolae Lipotzi, prof. Univ. Ion Luca și prof. Univ. Dr. Liviu Săvuță. Încă din timpul facultății a început să colaboreze cu diferite filarmonici din țară precum: Filarmonica George Enescu din București, Orchestra Națională Radio, Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica Oltenia, Filarmonica Ion Dumitrescu din Râmnicu-Vâlcea și Filarmonica din Pitești.

A fost colaborator permanent și ulterior angajat al Teatrului Național de Operetă și Musical în perioada 2012-2020.
A devenit colaborator permanent la Filarmonica din Pitești, urmând ca din anul 2014 să fie angajat. Alături de Filarmonica din Pitești a participat la turneul din Norvegia în anul 2012 și turneul din Coreea de Sud în anul 2019.

În prezent este angajat al Filarmonicii din Pitești, în cadrul orchestrei simfonice, partida de corn și cadrul didactic asociat la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din același oraș.

Foto Concerte /
Raluca Georgescu & Diana Iordache;
Foto muzicieni orchestră /
Bogdan Moișoianu